Nyt se on tullut, pitkäperjantai. Lapsena se tiesi aina tiettyä asiaa: Siivosimme leikkimökin kesäkuntoon. Lattia imuroitiin ja pölyt pyyhittiin ja järjesteltiin, petivaatteet pestiin tai tuotiin uusia. Jonkun kaverin kanssa sitä hommaa teimme, tuo leikkimökki oli minulle rakas paikka, ihan pikkutytöstä ensin leikin siellä kavereiden kanssa, tai yksin ja myöhemmin nuorena tyttönä yövyimme siellä ja teimme menoja läheiselle tanssipaikalle, Eenokille. Leikkimökkiä ei saa siirrettyä tänne meille sen mallin vuoksi. Se nähkääs leviää ylöspäin ja pitäisi kuorma-autolla tuoda se ja se taas maksaisi ihan liikaa....

Pääsiäiseeni ovat aina liittyneet Kinder -suklaamunat, paitsi tänä vuonna, kun en niitä muistanut ostaa. Ostan pääsiäisen jälkeen, niin saapa ainakin halvemmalla. Pääsiäisruoho kasvaakin jo keittiön pöydällä. Siinä kasvaa vain idätettyjä rukiinsiemeniä, ei tarvitse multaa ollenkaan. Siemenet vaan astiaan ja vettä perään ja jo muutaman päivän kuluttua astiasta pilkistää vihreää ruista. Sama pätee varmasti siihen ehtaan raisruohoonkin, ei se mitään multaa välttämättä tarvitse.

Ja moni ihminen ei tiedä sitäkään, että ei niiden pajunkissaoksien kanssa tarvita myöskään vettä. Jos laitat pajunoksat veteen, niin ne siitepölyttyvät äkkiä ja pajunkissat putoavat pois. Mutta kun et laita vettä, "kissat" kestävät monta vuotta. Lehdet eivät tietenkään kasva, mutta kissoistahan tässä onkin kyse.

Creme Fraichea olisi jääkaapissa, jos jotain herkkua siitä tekisi. Ei vain ole lihavuuden puolesta kovin paljon varaa herkutella. Mutta jos edes jotain, ihan pikkuisen vain. Tänään söimme kanaa ja huomenna tai sunnuntaina olisi poron "lihhaa."

Aamupäivän siivosimme ja olen vähän Youtubesta kuunnellut pääsiäislauluja ja katsellut videoita, joita seuraamani ihmiset ovat tehneet. Itsekin taas eilen julkaisin, olikin ollut turhan pitkä aika viimeisestä julkaisustani. Tilaajiakin olen saanut taas kaksi uutta. Tiedän senkin, että videoitani katsovat myös ei-toivotut henkilöt, kuten siskopuoleni, nuoruuden ystäväni ja myös toinen nuoruudenystävä, jonka mieskaveri ahdisteli minua monta kertaa ja siinä oli paljon muutakin, siitäkin voisi kirjoittaa kokonaisen postauksen blogiin... Siskopuoleni ei muuten halua olla tekemisissä, mutta käy stalkkaamassa Youtubesta minua ja kertoo sitten äidilleni, mitä olen puuhaillut. Jännä sinänsä, että ensin laittoi välit poikki, mutta sen verran kuitenkin kiinnostan, että pitää tulla kerta toisensa jälkeen kanavalleni kyttäämään... Ei haittaa tippaakaan, minähän tubetan, vaikka siellä olisi kuka vakoilemassa. Näytän kaikille, että minähän klaaraan tätä elämää sairaudestani huolimatta aivan loistavasti!

No, sellaisia miettiä nyt tänään, meen vähän lueskelemaan.